LeathermanLeatherman blev startet af Tim Leatherman, som var Ingeniør. Ham og hans hustru var på bryllupsrejse i Europa og Mellemøsten, hvor de lejede en bil, som gik i stykker hele tiden, og på hotellerne lækkede rørene og vandhanerne dryppede.

Derfor havde han brug for et multiværktøj. Det begyndte han så at tegne på, og da de var på et hotel i Teheran, fremstillede han en model af pap. De næste mange år eksperimenterede han og lavede modeller.

Han havde dog et stort krav, som lød på, at multiværktøjet skulle være småt og passe i en bukselomme. Efter mange modeller fik Tim i 1980 patent på et værktøj, som han kaldte ”Mr. Chrunch”.

Da der ikke var nogen firmaer, der ville købe Tim Leathermans patent, grundlagde han og hans ven Steve Berliner værktøjsfirmaet: ”Leatherman Tool Group Inc.” Få postordre firmaer prøvede at sætte værktøjet til salg i deres julekataloger, og det gav pote.

Allerede i 1994 havde firmaet ikke mindre en 200 ansatte og solgte over en million multitools, og andre firmaer begyndte at efterligne. I dag har Leatherman mere end 400 ansatte, og der er kommet mange forskellige modeller.

Vis som Tabel Liste

8 varer

pr. side
Sorter stigende
Vis som Tabel Liste

8 varer

pr. side
Sorter stigende