Gennemløbsblink

Filtrer
Filtrer efter
Brand
Vælg størrelse*
Type
Pris
Lager
pr. side

1 vare

Faldende orden
pr. side

Gennemløber blink til havørred

Havørred har længe været en af de helt store favoritter hos danske lystfiskere. De er både sjove og umiddelbare at fange, og man kan desuden bruge mange forskellige fiskeblink. Her kan man benytte sig af de helt klassiske blink, men et andet populært valg er gennemløber blink.

Faktisk er gennemløbsblink så populære til fangst af ørred, at netop denne type blink i daglig tale associeres med havørredfiskeri. De kan købes i mange forskellige farver og størrelser, hvilket muliggør at du kan vælge netop den vægt og farve som passer til forholdende.

Opsætning af gennemløber blink

Gennemløbsblink skiller sig ud fra almindelige blink, siden fiskelinen føres gennem selve blinket. Det er i modsætning til pirkeblink og jerkbait, hvor fiskelinen monteres på blinket. Ved en almindelig opsætning vil gennemløbsblinket have mulighed for at bevæge sig frit på fiskelinen.

Nogle lystfiskere ser dette som en fordel, mens andre ikke finder det lige så praktisk. Hvis du foretrækker at blinket ikke bevæger sig, så ska dette tages in mente ved opsætning af gennemløberen.

Fordele ved gennemløbsblink

Gennemløber blink er praktisk til kystfiskeri, men også i put and take søer. Den største fordel ved denne type endegrej er at man undgår brækstangseffekten. Netop dette er årsagen til størstedelen af fisk undslipper. Nemlig fordi fisken bruger selve blinket som et koben til at vride sig fri.

Dette problem er imidlertid løst ved brug af gennemløbsblink. Siden gennemløberen kan bevæge sig op og ned ad fiskelinen så har fisken simpelthen ikke muligheden for at benytte sig af brækstangseffekten.