Pirk til pirkefiskeri

Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Hvad er pirkefiskeri?

Ved pirkefiskeri fiskes der vertikalt, hvilket står i modsætning til almindeligt kastefiskeri / kystfiskeri hvor man kaster blinket ud og trækker det ind horisontalt.

Pirkefiskeri bør foregå på dybt farvand. Normalt er denne typer fiskeri udøvet på båd, men i realiteten kan man fiske med pirk overalt hvis bare vandet er dybt nok.

Man sænker sin pirk ned i vandet, som oftest lige over havets bund, hvorefter man laver små bevægelser med fiskestangen. Dette får pirken til at hoppe og danse i vandet, hvilket tiltrækker rovfisk som torsk.

Til pirkefiskeri er det essentielt at pirken rammer den rigtige dybde, og at man fisker et sted med mange fisk. I modsætning til normalt kystfiskeri med fx wobler eller spinner kommer man nemlig ikke så langt omkring da man sænker pirk vertikalt. Hvis en båd er i bevægelse vil man dog opnå større rækkevidde.

Torskepirk og pirk til makrel

Pirk til makrel skal som regel være i den lavere ende rent vægtmæssigt. Dette afhænger dog i høj grad af forholdene. Hvis der er meget bevægelse i vandet, vil det kræve et tungere blink for at det synker i vandet. Til makrel anbefaler vi desuden at der også anvendes makrelforfang.

Det samme er tilfældet for torskepirk. Når man skal vælge pirk til torsk er det vigtigt at vælge et, som er tungt nok til at synke til bunds. Normalt opholder torsk sig en meter over havets overflade – normalt, ikke altid.

Så i denne situation er det bare om at vælge et torskepirk som passer til forholdene. Det kan derfor være en god ide at købe flere forskellige størrelser. På den måde er du forberedt hvis vejret skulle skifte – hvilket jo sker engang i mellem her i Danmark.

Her på siden finder du et hav af størrelser og farver, så du er fuldt udstyret til at pilke torsk.

Pirk på 50 gram, 75 gram eller 350 gram?

Hos Havhøkeren forhandler vi et bredt udvalg af pirk i mange størrelser. Du kan både købe de mindre pilke, men også de helt store.

Hvis du skal ud på båd og pilke torsk eller lignende, så kan det være en god ide et med tungt pirk. Derfor kan du købe dem med en vægt på helt op til 350 gram.

Pirk af god kvalitet betaler sig

Når det kommer til endegrej, så er udvalget nærmest uendeligt. Skal man have et gennemløbsblink eller et almindeligt blink, så er der alene i farverne mange tusinde at vælge mellem.

Det samme er tilfældet for prisen, hvilket har en stor effekt på kvalitet. Hos Havhøkeren bestræber vi os på at tilbyde de bedste priser på produkter af en god kvalitet. På den måde kan dine pirk holde over flere sæsoner, og gøre at du sparer penge i længden!