Woblere

Se vores udvalg af woblere til både put&take fiskeri og havfiskeri. Køb bl.a.din næste kystwobler af en suveræn kvalitet hos os.
Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Hvorfor bruge woblere til fiskeri?

Woblere er mere virkelighedstro end de fleste andre fiskeblink. Særligt i områder hvor fiskene er vant til at der kommer mange lystfiskere er dette en vigtig pointe. De vil nemlig som regel være mindre tilbøjelige til at hoppe på den i sådanne områder.

Om årsagen er naturlig-selektion, vidensdeling eller erfaring fra fiskenes side skal vi ikke kunne sige. Ikke desto mindre er det altid en fordel at ens agn og endegrej er så virkelighedstro som muligt.

Desuden har woblere også en tendens til at udsende flere vibrationer. Det vi på land ville kalde lyd. Det sker helt naturligt grundet det ekstra led og kroge. Dette er også noget der tiltrækker rovfisk.

Samtidig har fisken også flere steder at bide på. Ofte kan man risikere at fisken bider, men ikke bider sig fast. Med woblere er der større sandsynlighed for at de bider sig fast. Vil du gerne undgå at fisken vrider sig løs, så kan vi anbefale gennemløbsblink som reducerer dette markant.

Bedste wobler til havørred – en kystwobler!

Hvis du gerne vil fange havørred skal det gøres med en kystwobler. Til almindelig ørred eller regnbueørred, så er det blot en helt almindeligt.

Ved fangst af havørred med wobler, er det vigtigt at man følger de gængse retningslinjer. Altså at man bruger den rigtige vægt og kommer langt nok ud.

For at fange de store havørreder skal man have sin wobler langt ud. Den skal derfor være god at kaste med.

Farve og vægt på wobler

Ligesom med det meste endegrej kan woblere købes i mange farver og størrelser. De fleste af vores woblere har en vægt på 35 gram, men de kan også købes helt op til 75 gram.

Desuden har du også mulighed for at vælge den rette farve til forholdende. Hvis vandet er grumset eller det er mørkt, så anbefaler vi skinnende woblere i metalfarver. Er det helt klart, kan det være en fordel at vælge nogle som ligner den ønskede fisks byttedyr.

Generelt er det en god ide at købe nogle forskellige farver. På den måde har man mulighed for at afprøve lidt af hvert.