Udstyr til vinterbadning

Vinterbadning er en fantastisk sjov og ikke mindst sund hobby. Selvom man teknisk set kan vinterbade nøgen, så synes de fleste alligevel det er bedst med noget vinterbadning udstyr. Det gælder hovedsageligt beskyttelse til fødder og hænder, samt noget varmt tøj til når man kommer op ad det kolde vand.

Her kan vi tilbyde vinterbadning tøj, som er lavet særligt til at bade om vinteren. Herunder finder du nogle gode forslag til udstyr og tøj til vinterbaderen.

Filtrer
Filtrer efter
Overordnet Farve
Type
Pris
Mærke
Lager
pr. side

16 varer

Faldende orden
pr. side

Badekåbe eller Badeponcho

Efter en tur i det kolde vand, er det fantastisk med en kåbe til vinterbadning, som man hurtigt kan tage om kroppen. Da man med al sandsynlighed er våd, når man kommer op, skal det være nemt at tage noget varmegivende på.

De fleste har derfor en badekåbe eller poncho til vinterbadning. Badekåben er oftest bare den helt klassiske som man også har på badeværelset. Man kan godt bruge sin kåbe fra badeværelset, men det er alligevel en god ide at have en særlig badekåbe til vinterbadning. Alene så man ikke behøver at bekymre sig, om at de bliver beskidt eller slidt.

Flere vinterbadere er begyndt at bruge en badepuncho. En vinterbadning poncho kan betegnes som et håndklæde, hvor man kan stikke hovedet igennem. Vores ponchoer til vinterbadning er lavet som klassiske ponchoer men i et håndklæde materiale.

Neopren handsker

Da vandet er meget koldt og ens hænder hurtigt bliver påvirket, kan det være en god ide med neoprenhandsker. Med vinterbadning handsker undgår man at ens hænder bliver alt for kolde, hvilket kan være ubehageligt – også fordi man kulden mindsker håndens førlighed midlertidigt.

Med neoprenhandsker bliver dine hænder stadig våde, men holder bedre på varmen. Det er også neopren man bruger ved anden vandsport som SUP om vinteren.

Vinterbadesko: Badesko og vådsko

Badesko eller vådsko til vinterbadning har faktisk flere funktioner. Hvis man vinterbader på stranden uden en bro, gør de det nemmere at komme hurtigt ud i vandet – og op. En vinterbadesko har nemlig en mellemhård ydresål som beskytter foden mod sten og skarpe genstande.

Vådsko kan desuden bruges til mange forskellige typer vandsport. De bruges meget til SUP, da de giver et godt fodfæste på boardet. Faktisk er der ikke den vandsport, hvor du ikke kan benytte dine vinterbadning sko! Så du skal nok få dem brugt. Husk desuden svømmevest til SUP, da det er et lovkrav at medbringe.

Derudover giver neopren badesko en smule mere varme. Det er særligt behageligt umiddelbart efter man kommer op ad vandet, da man hurtigere kan få varmen igen.

Vinterbade hue – fleece

Vi mister rigtig meget kropsvarme gennem hoved og hals. Hvis man skal have varmen er det derfor vigtigt at sørge for at varmen ikke forlader kroppen. Skal du bruge en hue til vinterbadning, så anbefaler vi at du bruger en fleece hue.

Fleece er et hurtigtørrende materiale. Derudover har fleece en utroligt god varmeisolering – også når det er vådt. Når du kommer op ad vanden, er dit hår helt sikkert vådt. Med en fleece hue er det ikke et problem.

Hvis du skal bruge en vinterbade hue, så anbefaler vi derfor fleece. Mange bruger også en badehætte mens de bader, men ikke desto mindre er en varm hue godt til efter!