Baltic Redningsvest Størrelsesguide

Er du i tvivl om hvilken Baltic redningsvest du skal bruge? Det er vigtigt at du vælger den rette model til dit behov, kropsbygning og vægt. Herunder kan du læse mere om valg af størrelse mm. Klik på knappen nedenfor, for at se hele vores udvalg.

Redningsveste (100+N)

En redningsvest redder liv. Den er designet til altid at vende brugeren til en rygliggende position og holde luftvejene over vandoverfladen med en god margin, selv hvis brugeren har mistet bevidstheden eller ikke kan svømme.

Redningsveste fås med oppustelig lunge eller med naturligt flydende materiale, fælles for alle er, at når de er oppustede eller i vandposition, har de det meste af opdriftskraften foran og en solid krave, der støtter og holder hovedet oppe. En redningsvest er det oplagte valg for mennesker, der ikke kan svømme.

Redningsveste har altid en bæreevne på mindst 100N. De oppustelige modeller er opdelt i forskellige klasser afhængigt af de betingelser, hvorunder de skal bruges. En automatisk redningsvest oppustes, når brugeren ender i vandet, mens en manuel redningsvest skal aktiveres af brugeren.

Flydeveste (50N)

Disse redningsveste, der har en bæreevne på 50 Newton, er officielt flotationsudstyr og har et lidt enklere design end redningsveste.

En 50N flydevest holder dig flydende, men mangler en krave til at støtte dit hoved. Det har opdriftskraften mere jævnt fordelt mellem forsiden og bagsiden og garanterer derfor ikke at vende en bevidstløs person til en rygliggende position. En 50N flydevest anbefales derfor til svømmere, der vejer mindst 25 kg.

Flydeveste

Valg af størrelse

Det er afgørende, at din redningsvest passer! Den skal sidde fast, men behageligt, og ikke glide rundt på kroppen. Dette er faktisk vigtigere end at sige den nøjagtige korrekte vægt på etiketten. Børn bør aldrig have redningsveste på, som de "kan vokse i".

Når du prøver en redningsvest, skal du sørge for, at alle lynlåse og spænder er ordentligt fastgjorte og justerede. Sørg for, at redningsvesten ikke glider op mod hagen, når du har strakt dine arme opad (test dette ved at bede nogen om hjælp til forsigtigt at løfte i skuldrene på redningsvesten).

Redningsvesten skal sidde fast på kroppen, og der bør ikke være noget luftmellemrum mellem redningsvesten og skuldrene.

Huskeliste

  1. Ingen luft mellem redningsvesten og skuldrene.
  2. Fast mod kroppen.
  3. Lukket lynlås.
  4. Spændte spænder og justerede stropper.