Ankerline & Ankertov | Køb Tov & Line til Anker

Filtrer
Filtrer efter
Type
Pris
Mærke
Lager
pr. side

6 varer

Faldende orden
pr. side

Stort udvalg af ankerline og tov til anker

Hos Havhøkeren forhandler vi både de helt klassisk simple ankerline, men også ankerliner med bly. Du kan sågar købe færdiglavede ankerliner som kommer fuldkommen med en kovs af rustfri stål. Dog forhandler vi også almindelige men meget holdbare 3-slåede ankerliner, som er lavet af en høj kvalitet og derved har en høj brudstyrke. Du ser hele udvalget lige her på siden, hvor de forhandles i mange forskellige størrelser og farver.

Forskel på ankerline og almindeligt tov

Ankerline og ankertov er begge tunge nok, til at de synker i vandet. Det står i modsætning til meget almindeligt tov, som er lavet specifikt til at være flydende. Til ankring er det dog vigtigt at tovet synker.

Det skyldes blandt andet risikoen for at tovet kan vikle sig om andre både eller genstande i vandet når man ligger til anker. Hvis tovet er flydende, er det altså ligegyldigt hvor tungt et anker til båd er, da tovet stadig vil ligge tæt ved vandkanten. Der er desuden forskel på hvor tungt ankertov og ankerline kan være. Mange vælger at købe varianterne med bly, da det forsikrer at ankertovet forbliver dybt i vandet.

Sådan bruges ankerline eller ankertov

Det anbefales ikke at man bruger ankerline uden kæde. Normalt anbefales det at bruge 2/3 ankerline og 1/3 ankerkæde. Det vil altså sige at din ankerline maximalt bør udgøre 2/3 af den totale længde.